вторник, 16 юли, 2024 година.

Селекционерът на националния отбор на Уругвай Марсело Биелса заяви, че неговият състав има повече талант от Колумбия и затова е отговорен за поражението с 0:1 на полуфиналите на турнира Копа Америка 2024.

„Уругвай бе в ясната позиция да спечели този мач, ако гледаме индивидуалния талант във всеки от отборите. Ръководя тим, който по мое мнение има по-големите таланти един на един срещу противника. Но ние не успяхме да направим разликата, която мислех, че ще направим предвид сравнението между двата състава. Аз съм лично отговорен, че не постигнах резултата, въпреки че имах тези играчи, които са способни да превъзхождат съперника“, коментира Биелса, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Футболистите на Уругвай имаха доста шансове през първото полувреме, но се затрудняваха да създадат голови възможности през втората част след като Даниел Муньос от Колумбия получи червен картон.

„През първата част, въпреки че не доминирахме в притежанието на топката, а после трябваше да направим разликата. С човек по-малко за Колумбия през второто полувреме мачът бе тотално променен. Играта бе накъсвана непрекъснато. Трябваше да създадем повече шансове и да затрудним противника. В последните минути те можеха да отбележат, защото имаха добри възможности. Опитахме всичко възможно“, добави Марсело Биелса.

Отборът на Уругвай ще се изправи срещу Канада в мача за третото място на турнира Копа Америка.