понеделник, 15 април, 2024 година.

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш отново беше емоционален след мач на своя тим, а това се подсили и от факта, че днес неговите играчи победиха ЦСКА с 2:1. За родения във Велико Търново специалист срещата беше с по-особен заряд, тъй като голяма част от кариерата му е минала на стадион „Българска армия“.

„Първо искам да кажа, че преди няколко дни играхме с Лудогорец и в последната минута ни вкараха гол, при който имаше футболист пред вратаря, за който се оказа, че не влияе на вратаря. Днес ни отменят гол при идентична ситуация на нас. Това са фактори, които не зависят от нас, но не може един път да се свири така, а друг път – по обратния начин, започна Томаш.

„Това, което зависи от мене и от футболистите, аз искам да го правим. Всеки път искам да играем по този начин, въпреки че имаше грешки. Вкарахме два гола на ЦСКА и създадохме доста положения срещу една от най-добрите защити. Те бяха допуснали до днес само 13 гола. Въпреки трудностите, които имаме, въпреки многото важни продадени играчи, всеки един се раздава.

„Аз винаги съм бил привърженик на футбола. Не можеш да излъжеш футбола, а ние сме тук благодарение на играта. И когато даваш на футбола, ти се връща. Мечтите започват когато страхът и приключил. Можем и по-добре, но можем да допускаме и повече грешки“, допълни Томаш. „Тези наши футболисти имат нужда от такива мачове. Защото имаме и много млади футболисти, ние например играем с шестима млади“, обясни още бившият защитник.