вторник, 5 март, 2024 година.

На основание заповед на областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев във връзка с постъпила молба от ПФК „Ботев” АД бе сформирана Областна междуведомствена комисия, която днес извърши проверка на стадион „Христо Ботев” в Пловдив. В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

От страна на комисията не бяха констатирани никакви съществени забележки, свързани основно с безопасността и техническото състояние на стадиона, потвърдиха от Областна администрация – Пловдив. Единственият проблем по време на инспекцията бе свързан със системата за пожароизвестяване, за която от футболния клуб трябваше да бъде предоставена съответната документация.

„Това, със сигурност, е единственият такъв стадион в страната. Футболистите ще могат да играят при едни съвременни условия. Има дребни забележки, но на този етап не виждам причина Стадион „Христо Ботев” да не получи лиценз от БФС. На футболистите и на спортната общественост в Пловдив пожелавам много успехи, имат уникално съоръжение“, заяви Илия Зюмбилев.

Проверката, която се извърши в присъствието на областния управител, има за цел да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

В понеделник комисията инспектира и клубната база на Ботев (Пловдив) в квартал „Коматево“, където също не бяха открити забележки.