сряда, 19 юни, 2024 година.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Атанас Фурнаджиев заяви след третото заседание на новия изпълнителен комитет има оптимизъм, че футболът у нас ще тръгне нагоре. Но БФС няма как да се справи, ако не получи помощ от държавата и общините.

„В изпълкома се получи един добър колектив и мисля, че има оптимизъм да върви футбола нагоре. Но всички трябва да работим в тази посока. Нали не смятате, че Футболният съюз сам без помощта на държавата и общините ще може да развива играта? Всички трябва да са ангажирани в тази насока по отношение на инфраструктура, по отношение на стадиони. Това е пътят“, започна Фурнаджиев.
„Говори се и за въвеждане на технологията на голлинията. До момента съдиите от стаята за видеопомощ (ВАР) използваха 6 камери, а сега ще бъдат добавени още две с фокус в наказателното поле. Това ще бъде по-прецизно и при маркирането на засадите“.

Изпълнителният комитет се събра днес в 11.00 часа и работи повече от три часа, за да утвърди нов формат на първенствата в Първа и Втора лига, за да въведе в сила новите нормативни документи, както и да определи работни групи за срещи с държавните институции. Отделно от това бяха направени и много промени в редовните комисии.