четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Английският национал Коби Мейно призна, че няма достатъчно думи, с които да изрази щастието си от класирането на отбора за финала на Европейското първенство по футбол в Германия. Англия победи Нидерландия с 2:1 в полуфинален двубой, игран в Дортмунд.

„Не мисля, че имам достатъчно думи. Вълнуваме се. Какъв начин да успеем само?! Оли Уоткинс, какъв гол! Всички дадоха максимума от себе си срещу такъв труден противник. В крайна сметка стигнахме до победата“, заяви Мейно, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

„Това е сбъдната мечта. Когато стъпиш на терена обаче, трябва да се абстрахираш от емоциите и да се концентрираш, защото ние сме тук да да си свършим работата за отбора и да побеждаваме. Не може да оставиш емоциите да се разконцентрират. Трябва да си свършиш работата“, каза още англичанинът, а попитан за финала в Берлин и дали тимът отива с цел спечелване на трофея, той отговори:

„На 100 процента. Това е единствената причина да сме тук. Ние дойдохме не просто, за да стигнем до финала и да се откажем. Тук сме, за да спечелим и да запишем имената си в историята.“

Съотборникът му Люк Шоу добави: „Много съм щастлив за Оли Уоткинс. Предишния ден казах на пресконференция, че хората, които не са играли много минути, не знаят кога ще получат шанс и трябва да бъдат готови. Точно затова го казах. Оли не игра много, но имаше възможност и се възползва.“