понеделник, 20 май, 2024 година.

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов и легендарната фигура на българския и световен футбол Христо Стоичков взеха участие в демонстративен турнир, който се проведе в навечерието на 74-ия Конгрес на ФИФА в Банкок, Тайланд. Своеобразната футболен надпревара включваше звездни селекции, които представяха различните конфедерации, членуващи във ФИФА.
Георги Иванов облече екипа на тима на УЕФА, докато Христо Стоичков игра за състава на Зона Океания. Сред останалите участници в атрактивния турнир личаха още имената на Луиш Фиго, Андрий Шевченко, Кларънс Зеедорф, Кристиян Карембьо, както и на президентите на ФИФА и УЕФА – съответно Джани Инфантино и Александър Чеферин.
До финалния мач достигнаха отборите на ФИФА и УЕФА, а победата бе за селекцията на световната централа, която надделя с 2:0.

Тазгодишният Конгрес на ФИФА събра над 3000 представители на глобалното футболно семейство. Българската делегация включва още изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и ръководителя на Международния отдел Ивета Банкова–Стоянова. На срещата в Тайланд бяха обсъдени редица важни теми, свързани с развитието на играта, и в частност – на женския футбол.

Стоичков е със специална покана като една от най-популярните личности в историята на играта. Работата на комисиите и Конгреса на ФИФА продължава четири дни, а събитието приключва утре.