понеделник, 22 юли, 2024 година.

Легендарният треньор на националния отбор Димитър Пенев се срещна с президента на Българския футболен съюз Георги Иванов. Двамата обсъдиха текущи въпроси, свързани с развитието на българския футбол, както и плановете на централата да помага на заслужилите бивши футболисти, треньори и футболни деятели на България.

„Пожелавам успех на Георги Иванов в планираните начинания и вярвам, че ще направи най-доброто в името на българския футбол“, заяви Димитър Пенев след срещата.

„За нас е от първостепенно значение като федерация да положим необходимите усилия, за да се погрижим за хората, които са дали много за българския футбол и спорт. Вече сме започнали работа в тази посока и в следващите месеци ще обявим конкретните стъпки и механизми, чрез които смятаме да осъществим идеите си“, каза пък от своя страна президентът на БФС Георги Иванов.

След два дни – на 12-и юли, легендарният треньор ще навърши 79 години. С неговата работа са свързани най-големите успехи на българския национален отбор по футбол – 4-о място на Световното първенство в САЩ през 1994-а година, както и първата победа на европейски финали – през 1996-а година в Англия. От своя страна пък Георги Иванов изпълнява обещанието си, че ветераните и хората, донесли слава на българския футбол не са забравени и ще продължи да им се обръща внимание.