четвъртък, 18 април, 2024 година.

Национален тенис лагер за тенисисти от 12 до 18-годишна възраст ще се проведе от днес до петък на базата на ТК Фаворит в парк „Писковец“ в Пазарджик.

Целта на този лагер е подготовка за започващия сезон на клей и доброто представяне на българските таланти на предстоящите турнири.

Българската федерация по тенис е осигурила изключително силен международен календар за следващите месеци. През месец април България ще бъде домакин на четири международни турнира, съобщиха от централата.

От 9 април в Пловдив ще се проведе силния турнир от категория J300 за юноши и девойки в Пловдив. Седмица по-късно Хасково ще бъде домакин на турнир от категория J200 за юноши и девойки.

От 22 април в Пазарджик ще се проведе турнир до 14 години от трета категория на Тенис Европа в Пазарджик. От 29 април Бургас ще бъде домакин до 14 години от същата категория на Тенис Европа.

През този уикенд в Пловдив и Хасково започват първите турнири от веригата Kinder+ за 2024 години в България. За осми пореден път в страната ще се проведат турнири от веригата Kinder+.

Лагерът в Пазарджик беше открит от президента на Българска федерация по тенис (БФТенис) Стефан Цветкова и Орлин Станойчев – член на Управителния съвет на БФТенис. Станойчев е първият българин достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже. В кариерата си има пет турнирни победи на сингъл и пет на двойки. След приключване на състезателната си кариера той е капитан на отбора на България за Купа „Дейвис“ в периода 2003-а – 2005 година.

Треньори на лагера са Николай Стойчев, Пламен Авуски, Христоско Атанасов, Владислав Матеев, Венцислав Чолаков и Серафим Грозев.