понеделник, 15 април, 2024 година.

Президентът на БФС Георги Иванов отговори, че няма как в момента да се правят промени в комисиите на централата. В някои медии беше обявено, че испанецът Давид Фернандес Борбалан ще бъде сменен от позицията председател на Съдийската комисия. Но се оказа, че нито той, нито който и да е, ще се раздели с поста си сега. Единствено Николай Лазаров напуска Дисциплинарната комисия, тъй като влиза в изпълнителния комитет.
„Дали е нормално на 4-и април, два месеца преди края на първенството, в разгара си, ние да говорим за смяна на комисии, за смяна на членове? В момента трябва да се концентрираме върху първенството и мачовете, които предстоят, да бъдат обезпечени. Да бъдат назначавани най-добрите съдии и да се взимат най-правилните решения от комисиите“, обясни Иванов.
„В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет в обществото. Така че всеки един, който притежава тези качества, е добре дошъл. Аз поканих хора от екипа на Димитър Бербатов в изпълкома, те отказаха. Така че за последващите действия, които ще предприемем, дали ще говорим, дали ще ги каним са неща, които ще обсъждаме във времето. В момента сме в средата на полусезона, почти към края на първенството и трябва да се концентрираме върху други неща, а не на кого сме се обадили. През месец юни ще имате окончателните решения, които БФС ще вземе за всички въпроси, които ви интересуват“, добави шефът по въпроса дали има промени в комисиите.
Новоизбраното ръководство все още не е вписано в Търговския регистър, макар това да се очакваше вчера или днес. Според Иванов, не би трябвало да има проблем в това отношение, но юристите се занимават с този казус и трябва да бъде решен скоро.
Също така за момента няма индикации, че ще има клубове с проблеми с лицензирането. На 31-и март изтече срокът към клубовете да подават документи или да коригират вече внесени такива. Лицензионната комисия започва проверка на всички отбори и в края на настоящото първенство ще се произнесе.
„До този момент, след като са лицензирани и играят в първенство, би трябвало да са изрядни. След края на първенството Комисията ще прецени. Не е момента да се говори за това“.
„Аз вече съм имал срещи през тези последни две седмици с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. На една част от тях говорихме за превенция при „черно тото“ и тем подобни залагания, нерегламентирани. Така че ние работим доста добре с МВР, със СДВР, с ГДПП. Ще имаме още такива среща по тези въпроси, защото първенството навлиза във финалната фаза и се налага по-голямо внимание от органите на реда, завърши Иванов, попитан дали централата работи по въпроса с наблюдението на нерегламентирани печалби от хазартни игри.

По-рано днес Георги Иванов направи отчет за свършеното в първите си 20 дни на поста президент, обяви вицепрезидентите си и потвърди, че изпълнителният директор Борислав Попов запазва поста си и негова смяна не е коментирана.