четвъртък, 23 май, 2024 година.

Работна група със специалисти от всички местни футболни клубове ще изработва визия за развитието на този вид спорт в Шумен с хоризонт пет, 10 и 20 години, с анализ на различните модели за партньорство между общината, бизнеса и неправителствените организации. Около тази идея на кмета на областния град проф. Христо Христов са се обединили ръководители на футболни клубове от града и селата в общината на среща, инициирана от него, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

„Целта на срещата е да започнем прозрачен диалог за стратегическото развитие на този спорт в Шумен, за да върнем спортната слава на града. Завидна е изходната точка, нямаме спортни клубове в представителните групи, разпокъсана работа с лични инициатива. Започнахме работа по реконструкция на градския стадион, предвиждаме в следващите две-три години да имаме наистина модерно спортно съоръжение. Наша обща е отговорността да сме подготвени с футболен тим, достоен за първа професионална лига“, е казал на срещата проф. Христов, цитиран от общинския пресцентър.

Оттам допълниха, че е започната процедура за сливане на двата футболни клуба в областния град – „Волов“ и „Шумен 2007“.

Община Шумен обяви началото на обществена поръчка чрез публично състезание за събаряне и разрушаване без взрив на Спортен комплекс – стадион „Панайот Волов“. Поръчката е във връзка с реализиране на обект „Реконструкция и реновиране на Спортен комплекс – стадион „Панайот Волов“, за който са отделени близо 9,5 млн. лева от държавния бюджет за 2024 г. От общинския пресцентър съобщиха за БТА и в края на декември, че са осигурени средства за реновирането на градския стадион в Шумен.