понеделник, 15 април, 2024 година.

Руските бадминтонисти ще пропуснат Европейското първенство, което ще се проведе от 9 до 14 април в Саарбрюкен (Германия), съобщиха за ТАСС от руската централа

Световната федерация по бадминтон (BWF) обяви в края на август, че на спортистите от Русия и Беларус ще бъде разрешено да стартират като неутрални състезатели на турнири под егидата на организацията, считано от 26 февруари 2024 година.

„Руските спортисти няма да участват на Европейското първенство в Германия. В момента нито един бадминтонист няма неутрален статут, така че всички международни състезания все още се провеждат без нас. Ние продължаваме да изучаваме ситуацията, повече по този въпрос ще бъде решено на Общото събрание на BWF, което ще се проведе в края на април в Китай“, заяви от руската федерация.

BWF също обяви в края на август, че има шланове за създаване на комисия за подбор на спортисти, която да извърши надлежна проверка и да проучи всички условия.

Руските бадминтонисти, поради пропускането на предходните два сезона, са лишени от възможността да се класират за Олимпийските игри в Париж 2024.