сряда, 21 февруари, 2024 година.

Борещият се за оставане в Серия А отбор на Салернитана назначи Фабио Ливерани за старши треньор. Той замени на поста уволнения в неделя Филипо Индзаги.

Това е третата треньорска смяна в рамките на този сезон за Салернитана, който е на дъното в Серия А и на пет точки от спасението.

Ливерани бе представен на пресконференция днес и в клуба се надяват на чудо, за да се спасят от изпадане. Генералният мениджър на Салернитана Валтер Сабатини призна на пресконференцията, че отборът има не повече от 3,5 процента шанс да се спаси.

„Приех това предизвикателство, защото виждам качеството в този отбор и вярвам, че можем да настигнем тези пред нас в класирането“, каза 47-годишният Ливерани.

„В този град имаше спортно чудо преди няколко години и стадионът и феновете помогнаха за това“, добави той.

Новият треньор ще дебютира в петък срещу лидера в класирането Интер. Ако Филипо Индзаги бе запазил поста си щеше да срещне по-малкия си брат Симоне Индзаги, който е треньор на Интер.

Индзаги замени Пауло Соуса през октомври, но загубата в петък у дома от другия борещ се за оставане Емполи му коства поста.

Салернитана не уточни продължителността на договора на Ливерани.

„Когато треньор дойде през февруари или март, е трудно да се говори какво може да се случи в края на сезона“, каза Ливерани. „Мисля, че клубът ме избра да направя възможно най-доброто през тези месеци, ще видим дали ще успеем да постигнем тази малка лудост да се спасяваме и ако и двете страни искат, ще продължим.“

Ливерани за последно беше треньор на Каляри в Серия Б, но беше уволнен през декември 2022 г. след разочароващи няколко месеца начело. Бившият полузащитник на Лацио и Италия е бил треньор още на Дженоа, Лейтън Ориент, Тернана, Лече и Парма.

Това беше седмата треньорска смяна в италианското първенство този сезон.