петък, 12 юли, 2024 година.

Селекционерът на националния отбор на Сърбия по баскетбол за мъже Светислав Пешич вярва, че десет от 12-те участника на Олимпийските игри са кандидати за медалите във френската столица Париж.

„По мое мнение, десет отбора ще се борят за медалите. Видяхте, че Бразилия победи Латвия, чийто тим беше приятната изненада на Световното първенство“, каза Пешич пред MozzartSport.

Сърбия е в група със САЩ, Южен Судан и Пуерто Рико, а Светислав Пешич коментира: „Нашата група е добра, защото всички отбори имат подобен стил. Всеки, който е гледал Южен Судан знае колко труден съперник са и че могат да победят всеки. Ние имаме талант и класа, няма съмнение в това, но трябва да бъдем в много по-добра физическа форма, ако искаме да играем добър баскетбол срещу противниците си в групата“, коментира сръбският специалист.

„Групата е доста сложна, но вярвам в работата ни. Очаква ни труден турнир. Ако сме втори в нашата група, което е реалистично от тази песперктива, тогава няма да играем с третия, а с първия или втория тим от другите две групи на четвъртфиналите. Ще бъде много интересно кой ще бъде нашият опонент, ако сме втори. И на първо място трябва да стигнем до там“, добави Светислав Пешич.