понеделник, 22 юли, 2024 година.

Селекционерът на националния отбор на Колумбия Нестор Лоренсо бе изключително доволен, че е заложил на атаката в полуфиналния двубой от турнира Копа Америка 2024 срещу Уругвай. Колумбия спечели 1:0 и се класира за финала на 15 юли срещу Аржентина.

„Една от основните теми, които обсъждахме е, че не искаме да оставаме с човек по-малко. Почти невъзможно е да се направи добро представяне с 10 човека на терена“, коментира Лоренсо.

„Отборите, които доминират срещу съперниците, когато са с човек по-малко, бяха елиминирани от турнира. Ние наистина анализирахме тази ситуация. Нямахме много опции и избрахме подходящата. Те имаха някои възможности, които не се превърнаха в голове, но ние също пропуснахме да вкараме още попадения и ние успяхме“, каза още аржентинският старши треньор на Колумбия.

„Мисля, че да победиш Биелса, трябва да извървиш дълъг път. Наистина му се възхищавам като човек. Беше наш ред да победим, това е всичко“, добави Лоренсо, който отказа да критикува получилия втори жълт и съответно червен картон Даниел Муньос след като удари с лакът Мануел Угарте.

„Даниел се чувства малко тъжен, защото е лъв на терена и е доста емоционален. Прегърнах го и му казах, че без него нямаше да стигнем до тук, така че трябва да държим главата си вдигната високо“, обясни Нестор Лоренсо.

Специалистът, чийто тим постави нов национален рекорд от 28 мача без поражение, отдаде дължимото и на бившия треньор Франсиско „Пачо“ Матурана, който имаше серия от 27 мача без загуба.

„Пачо и неговият отбор, те ни дадоха много важно наследство. Това е основата на колумбийския футбол. Аз не го превъзхождам. Всичко е в полза на колумбийския футбол“, допълни Лоренсо.