събота, 20 април, 2024 година.

Търгът на 13 май във Four Seasons Hotel des Bergues в Женева, Швейцария

Два часовника на Михаел Шумахер отиват на търг, за който се очакват наддавания от над два милиона евро. Семейството на седемкратния световен шампион е решило да пусне тези вещи в продажба въпреки сантименталната им стойност.

През последното десетилетие информацията за Шумахер пристига лъжичка по лъжичка. След зловещия ски инцидент, околните са се опитали да защитят имиджа му, като допускат възможно най-малко външни на семейството хора до него. През последните няколко часа обаче стана известно, че семейството на пилота ще пусне няколко от най-търсените часовници на търг на 13 май във Four Seasons Hotel des Bergues в Женева (Швейцария).

Колекцията от тези аксесоари има много специална връзка с Шуми и неговите седем световни титли във Формула 1. Офертата ще бъде актуална точно на 30-ата годишнина от първата му титла. Преди това ще има изложба на колекцията му на места като Лос Анджелис, Ню Йорк, Хонконг, Тайван и Дубай, където ще могат да се видят всичките му часовници, съобщи испанският вестник „Марка“.

Той притежава 8 уникални часовника. Може би най-специалният е Audemars Piguet Royal Oak, който Жан Тод подари на германеца, когато той спечели шестия си шампионат във F1. Тогавашният ръководител на екипа на Ferrari поръча това ценно бижу от бяло злато, което има лично посвещение на гърба. Освен това има шест звезди, които отразяват рекорда му от титли до този момент. Друг от най-ценните часовници е моделът FP Journe Vagabondage 1 от 2004 г. Той също беше подарък от Тод за „Кайзера“ за петата му титла с италианския отбор – 18-каратов златен часовник с много намигвания към Ferrari, с червения цвят на циферблата. Освен това в самия корпус на часовника се появяват шлемът му, седемте шампионски титли и емблемата на „кончетата“.

Аукционната къща очаква страхотен интерес от страна на колекционери и фенове на автомобилите, които се интересуват от този тип луксозни предмети.

Източник: Труд