петък, 14 юни, 2024 година.

Помощник треньорът на шотландския национален отбор по футбол Джон Карвър благодари на Германия за топлото посрещане, но предупреди домакините на европейското първенство, че неговият отбор ще опита да поднесе изненада на откриването в петък.

Шотландците се настаниха в неделя в базата в Гармиш-Партенкирхен и скоро след това бяха приети на посещение от кмета Елизабет Кох. След това стотици местни изгледаха тренировката им под дъжда.

„Пристигнахме вчера и получихме топло посрещаме от кмета. Сега сме съсредоточени върху турнира“, заяви той, цитиран от агенция ДПА.

„Вече опознахме част от местната култура, което беше много приятно. След това проведохме открита тренировка и въпреки ужасните условия, покрай терена имаше много хора, семейства, деца. Стана супер и се надявам те да са останали с добри впечатления. Благодарим на тези хора.

„За нас е важно да познаваме мястото, на което сме отседнали и смятам, че направихме точно това. Тук обстановката е прекрасна. Истинската работа започва от утре. От вторник ще избистряме планове и стратегии. Добре сме подготвени и извлякохме много от двете контроли с Гибралтар и Финландия.

„Не забравяме срещу кой състав започваме европейското първенство. Ще се изправим срещу домакините, които имат добър отбор и никога не могат да бъдат подценявани. Ще се приготвим за тях и се надяваме да измъкнем нещо от мача“.

Левият бранител Анди Робъртсън пропусна част от тренировката и Карвър заяви, че това е просто предпазна мярка. Лорънс Шенкланд и Кени Маклийн изобщо не се появиха на терена, а Стюърт Армстронг поднови занимания след мускулна травма.