четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Нападателят на националния отбор на Уругвай Луис Суарес разкритикува поведението на футболистите от националния отбор на Колумбия (0:1) след полуфиналния мач от Копа Америка 2024. След края на мача Суарес се приближи до колумбийския нападател Мигел Борха и му каза нещо.

„Винаги има караници, думи, каквото и да е. Но най-дразнещото е как се лигавят, празнуват – няма смисъл. Изхвърлихме Бразилия от турнира и никой не мина покрай техните играчи да ги дразни. Напротив, отидохме и ги поздравихме. Ние сме колеги на терена. Ние знаем емоциите, които изпитвате, когато загубите. Не е хубаво да ходиш така пред колега. Някой наблюдава всичко отгоре, всичко се връща“, цитира Mundo Deportivo думите на Суарес.

След полуфинала на Копа Америка между Уругвай и Колумбия избухна сбиване между играчи на терена, което провокира безредици по трибуните, в резултат на което уругвайските играчи Роналд Араухо и Дарвин Нунес се сбиха с феновете на противника. Нунес хвърли стол по колумбийските привърженици, които му показваха неприлични жестове.