събота, 18 май, 2024 година.

Старши треньорът на Етър Светослав Петров заяви, че иска да вижда отбора си да играе хубав футбол и предвид практически безнадежната ситуация, в която са „болярите“, ще даде шанс и на по-младите футболисти в тима за изява до края на сезона.

Етър направи равенство 0:0 у дома срещу Крумовград, като при оставащи шест мача до края Етър изостава на 15 точки от спасителния бряг в Първа лига.

„Мисля, че стана здрав мач с много единоборства. Нямаше ясно преимущество от страна на един от двата отбора. Искам да поздравя Станислав Генчев за отбора, който изгради и стила, който налага. Ние излязохме с огледална схема, за да им се противопоставим. Първото полувреме имахме 3-4 ситуации, които можехме да изиграем по-добре и това е нещо, върху което трябва да работим. Не мога да разбера защо ни отмениха гола в началото на второто полувреме. За мен това си беше редовно попадение. Ще продължа да давам шанс на младите футболисти, но ще играят само тези, които заслужават. До последно ще се борим и ще се опитваме, не сме отписали сезона, но има млади момчета, които имат потенциал и заслужават да го развият, като играят в мъжкия отбор“, каза Петров.

„В последните 2-3 мача отношението на футболистите е много добро и не мога да имам оплаквания от него. Проблемите ни са от друго естество. Трябва да ги решим, ако искаме догодина да ни бъде по-леко. Един от проблемите ни е, че част от чужденците не знаят английски. Очаквам труден мач с Ботев Враца. Ще се опитаме да играем футбол. За мен това е изключително важно“, завърши Петров.