вторник, 16 юли, 2024 година.

Трансферът на малийското крило на Стандарт (Лиеж) Муса Дженепо в израелския клуб Макаби (Тел Авив) пропадна заради неразбирателство по финансовите параметри, а сега вариант той да продължи кариерата си е турската Суперлига, съобщава ajansspor. Клубовете, които са интересуват от него са Анталияспор и Коняспор, но различни пречки има и към двата нови кандидата. Малко по-късно новината беше разпространена и от други медии в Турция.

В Анталияспор все още не са свалили ембаргото за привличането на нови попълнения, а Дженепо би трябвало да е тяхната лятна сделка номер 3. Ако червено-белите от курортния град успеят да се справят със старите задължения, то първите два трансфера ще бъдат активирани. Тогава ще дойде ред и на подписването с Дженепо.

Още по-интересно и странно е развитието на трансфера му в Коняспор, който беше неочаквано прекъснат. Ръководството на клуба се оплаква, че повече от един мениджър се е свързал с играча и всеки му е предложил различни условия. Фактът, че Дженепо няма официален мениджър, прави преговорите за трансфер на Коняспор трудни. Участието на повече от един мениджър и отправянето на различни изисквания възпрепятства напредването на трансфера. Няма обаче яснота дали футболистът е дал оторизация на един или повече агенти.

Въпреки това, в Белгия вярват, че Дженепо ще отиде именно в Коняспор като първи ще бъде даден под наем срещу определена сума и след това ще бъде добавена клауза за откупуването му.

Стандарт (Лиеж), който държи правата на футболиста, е в трудна финансова ситуация и няма да протака кой знае преговорите, ако получи реална оферта. Футболистът е имал контакт и с българския ЦСКА-София, според някои медии. Финансовите параметри по сделката обаче се оказали непостижими за българските „армейци“. След като преговорите между Стандарт (Лиеж), самият футболист и ЦСКА-София не тръгнали в правилната посока, той замина за Израел, но и там нещата не се случиха.

26-годишният Дженепо беше продаден на Саутхямптън от белгийците през 2019-а година за 15.7 милиона евро. Светците обаче им го върнаха миналото лято за 3.5 милиона от европейската валута, а сега Стандарт отново ще се опита да го изтъргува, за да покрие част от дълговете си.