петък, 14 юни, 2024 година.

Александър Бенунов, Даниел Тодоров и Руслана Атанасова са включени в националния отбор по вдигане на тежести за кадети, който ще представя България на Европейско първенство след няколко дни. Това съобщиха от Тежкоатлетическия спортен клуб (ТСК) Русе, в който те тренират.

Шампионатът на Стария континент за кадети и кадетки до 15 и 17 години ще се проведе между 15 и 23 юни в Солун, Гърция. 22 щангисти включва окончателният списък на българския отбор, публикуван на страницата в интернет на Европейската федерация по вдигане на тежести.

От русенския клуб уточниха, че двама от неговите представители ще са абсолютни дебютанти на подобен форум. Александър Бенунов ще излезе на подиума в категория до 49 килограма, а Даниел Тодоров ще участва в категория до 67 килограма. И двамата ще се състезават при кадетите до 15 години.

При кадетките до 17 години в състезанието ще участва Руслана Атанасова, която ще излезе на подиума в категория до 49 килограма. Заедно със състезателите през цялото време ще бъде един от техните лични треньори Радослав Атанасов, съобщиха още от ТСК Русе.