събота, 20 април, 2024 година.

За седми път традиционният вече турнир за Купа „Ваня Войнова“ отново събира у нас представители на елитни школи в европейския баскетбол. Надпреварата бе инициирана по идея на „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК Славия в памет на една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България.

Всяка пролет този турнир се явява отлична възможност нашите млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещите европейски държави. Тази година в София пристигат представители на няколко много силни в баскетбола държави, като сред участничките ще бъдат отборите на Мондо Баскет (Сърбия), Фуенлабрада (Испания) и Спорт тим Неготино (Република Северна Македония). Заедно с домакините от Славия те ще формират четворка по системата всеки срещу всеки и след като се изиграят всички мачове първите два тима отиват на финал, другите играя за бронза.

Срещите са от петък до неделя в столичната зала „Триадица“ с вход свободен. Първият мач е в петък от 17.00 часа между Спорт тим Неготино и Мондо Баскет, веднага след това от 18:30 е тържественото откриване, следвано от 19.00 часа от Славия – Фуенлабрада.

Пълна програма на турнира за Купа „Ваня Войнова“ 2024: