петък, 24 май, 2024 година.

За първи път след повече от половин век в лондонския Куинс клуб ще се играе женски тенис, започвайки от 2025 година, след като Женската тенис асоциация (УТА) обяви, че ще организира турнир от сериите УТА 500 преди „Уимбълдън“.

Емблематичният Куис клуб за последно бе домакин на състезание при жените през 1973 година, след което то бе преместено в Ийстбърн (Великобритания), но сега плановете са турнирът да се проведе през първата седмица от сезона на трева – седмица преди надпреварата при мъжете.

„Новият календар e важна крачка към увеличаване на видимостта на нашия спорт, по-специално на женския тенис“, заяви Крис Полард, директор на събитията на Британската асоциация по тенис (LTA).

„Промените означават, че ще организираме елитен турнир за жени в Лондон за първи път от половин век. Отдадени сме да защитим географското разпространение на нашите събития на трева. Феновете ще имат повече шансове да гледат британските играчи в действие по-близо до тях“, добави Полард.

Турнирът от сериите УТА 250 в Нотингам ще се проведе през втората седмица от сезона на трева, а в Ийстбърн ще се състои състезание от сериите УТА 250 в третата седмица, комбинирано с турнир от АТР 250.

От Женската тенис асоциация обявиха още, че турнирите от сериите УТА 1000 в Монреал (Канада) и Синсинати (САЩ) ще се разширят до 12 дни.