неделя, 21 юли, 2024 година.

Вратарят на хандбалния вицешампион и носител на Купата на България Шумен 61 Иван Кисьов е сред 16-те избраници на националните треньори Христо Данаилов и Иван Иванов за Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години. Най-много представители в състава на България има ХК Добруджа – трима. Това става известно от публикация на интернет страницата на БФХ.

В нея се отбелязва, че националният отбор на България за младежи до 20 години тръгна днес към Косово от Сливница. В Прищина от 13 до 21 юли ще се проведе Европейски шампионат за тази възраст с участието на 12 отбора. Българският тим е в предварителна група А с домакините и Финландия. Другите участващи отбори са Люксембург, Турция и Белгия в група В; Литва, Грузия и Естония в група C; Латвия, Словакия и Великобритания в група D. Първите два тима от всяка група ще се класират за четвъртфиналите и ще продължат към потока за разпределяне на местата от 1-во до 8-мо, а третите тимове от групите ще спорят за 9-то 12-то място.

Съставът, на който селекционерите Христо Данаилов и Иван Иванов ще разчитат в Косово, вече е уточнен. Момчетата са в лагерна обстановка от миналия петък. Националите направиха тридневен лагер в Шумен, по време на който изиграха и една контролна среща със сборен отбор на България – мъже. След Шумен подготовката продължи в Сливница. В „Арена Сливница“ младежите направиха още една проверка – срещу националите до 18 години, на които също им предстои участие в Европейски шампионат през август.

Първият мач на „трикольорите“ е в събота, 13 юли, срещу домакините от 20:15 часа. В неделя, 14-ти юли, отборът ще играе с Финландия от 15:30 часа.

Вратарят на Шумен 61 Иван Кисьов тази година завърши с отличен успех гимназията по строителство и архитектура в родния си град Шумен. Абитуриентът е първи по успех в своя випуск и мечтае да бъде приет инженерна строителна специалност в София, както БТА писа за него.