четвъртък, 18 април, 2024 година.

Според Джейсън Смарт той вече не контролира случващото се в Русия

Руският президент Владимир Путин може да бъде убит от някой от неговото обкръжение. Това мнение изрази американският политолог и политолог Джейсън Смарт в ефира на украинския телевизионен канал FreeДом, цитиран от УНИАН и „Фокус“.

В обкръжението на руския лидер разбират, че скоро ще дойде краят на неговата ера. Според експерта държавният глава вече не е в състояние да контролира случващото се в Руската федерация.

„… Той вече не може… не може да спечели война в друга държава, а руската икономика се влошава всеки ден. Сега в Русия няма нищо добро. Мисля, че ще дойде денят, когато някой от обкръжението на Путин ще го убие“, заяви политтехнологът.

Според Смарт руските олигарси разбират, че нещата ще бъдат по-добри за тях без сегашния лидер.

Владимир Путин е на власт вече над 20 г., на неотдавнашните избори го избраха отново, като му „нарисуваха“ 87,28% от гласовете на избирателите, отбелязва УНИАН. Украинската агенция припомня, че Киев не признава тези псевдоизбори.

Киевският политтехнолог Борис Тизенгаузен предполага, че за Путин настъпват сложни времена.

А ветеранът от ЦРУ Джак Дивайн в края на миналата година заяви, че Путин може да бъде отстранен в резултат на държавен преврат, припомня още УНИАН.