четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Няколко вериги супермаркети ще затворят магазините си по-рано днес, за да дадат възможност на служителите си да гледат мача на нидерландския национален отбор срещу Англия. Полуфиналът на Европейското първенство по футбол в Дортмунд започва в 21:00 нидерландско време, предаде Националната информационна агенция на страната АНП.

Повече от 125 клона на веригата „Дърк“ (Dirk) ще затворят не по-късно от 20:30 ч. Обикновено много от тези клонове остават отворени до 22 часа.

Клоновете на веригите „ДекаМаркт“ (DekaMarkt) и „Лидъл“ (Lidl) също ще затворят по-рано. Магазините на „Лидъл“ ще затворят в 20 часа. „Искаме да дадем възможност на всеки да преживее това уникално събитие с приятели и семейство“, каза говорител на „Лидъл“.

Веригите „Джъмбо“ (Jumbo) и „Алберт Хайн“ (Albert Heijn) ще запазят редовното си работно време. „Очакваме, че много клиенти ще гледат полуфинала и ще адаптираме заетостта на нашите магазини съобразно това. По този начин ще гарантираме, че колкото се може повече колеги, които желаят, могат да гледат мача. Колегите, които не се интересуват от футбол и предпочитат да работят, ще бъдат готови за клиенти, които идват да пазаруват след 21:00 часа“, каза говорител на „Алберт Хайн“.

Редовното време за затваряне в магазините на веригата „Алди“ (Aldi) е 20:00, така че клоновете на веригата няма да затворят по-рано.

(Новината се разпространява по споразумение между БТА и АНП)