четвъртък, 20 юни, 2024 година.

Съдебен лекар от гръцки остров Родос е завършил аутопсията на британския лекар и водещ в телевизия Би Би Си Майкъл Мозли и не е установил наранявания, които биха могли да се свържат с възможен престъпен акт, съобщава АНА-МПА, позовавайки се на източници.

Останките на водещия бяха открити в скалиста зона на плажа Агия Марина на източноегейския остров Сими вчера след неколкодневно издирване. Причината за смъртта не можеше да бъде установена, тъй като тялото е в напреднал стадий на разлагане, отбелязаха източниците.

68-годишният мъж изчезна в сряда, а в широкомащабната издирвателна операция се включиха части на бреговата охрана, полицията и пожарната, като бяха използвани и хеликоптер, дронове и полицейско куче.

Майкъл Мозли е бил на почивка на остров Сими. Той изчезнал, когато се връщал пеша от труднодостъпен плаж след плуване.

Мозли е добре познат във Великобритания с диетата си „5:2“, която предвижда хората да ограничават приема си на калории през два дни от седмицата и да се хранят здравословно през останалите пет, като правят упражнения редовно. По-късно той представи диетата си „Fast 800“ за бързо отслабване, в която спазващите диета ограничават приема си до 800 калории на ден в рамките на най-малко две седмици.