събота, 2 март, 2024 година.

В Изложбения център в словенската столица Любляна днес започват три специализирани изложения от областта на високите технологии, в които участват и български компании, предаде СТА.

Изложенията Ифам (Ifam), Интроника (Intronika) и Роботикс (Robotics) са посветени на сфери като автоматизация, електроника, комуникации и цифровизация.

Над 70 изложители от България, Австрия, Хърватия, Германия, Италия, Полша, Сърбия и Словения ще участват в трите изложения, съобщават от компанията организатор.

Изложението Ифам покрива сфери като автоматизация, сензори, мехатроника, задвижващи технологии, лазерни технологии, както и интелигентни системи. На изложението Интроника ще се представят изложители и от сферата на професионалната и индустриалната електроника, комуникациите и въоръженията. Изложението Роботикс е насочено към индустриалните роботи, коботите и сервизната роботика.

Изложенията ще бъдат съпътствани от бизнес форум, който ще включва лекции, кръгли маси и презентации на местни и чуждестранни специалисти.