понеделник, 4 март, 2024 година.

Гърция подписа в Рияд споразумение с Украйна в рамките на отбранителната индустрия. Двете страни ще проектират съвместно нови оръжейни системи.

Споразумението за сътрудничество между Атина и Киев включва съвместни разработки и производства по програми в сферата на космическата промишленост, сигурност и отбрана.

На базата на това споразумение отбранителните индустрии на двете страни ще работят по съвместни производства, ще обменят индустриален опит и ще се допълват взаимно в различни области. Целта на двете страни е да достигнат до сътрудничество в проектирането и разработването на нови оръжейни системи за въоръжените сили на Гърция и Украйна, както и за международния пазар, използвайки тяхната мрежа от контакти.

Зеленски може да участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Това съобщиха от гръцката аерокосмическа асоциация за отбрана и сигурност, която представи страната на международното изложение в Рияд, Саудитска Арабия.

На това изложение гръцките компании работещи в сектора на отбрана и сигурност демонстрираха продукти и възможности, към които украинската делегация прояви изключителен интерес, съобщават гръцките медии.