вторник, 23 април, 2024 година.

Председателят на иранския парламент Мохамед Бакер Калибаф изрази надежда, че настъпилата персийска нова година ще бъде година на просперитет за иранския народ, предаде иранската новинарска агенция ИРНА.

В послание по повод началото на празника Новруз (пролетното равноденствие и начало на Новата година) Калибаф поздрави всички по света, които отбелязват събитието.

Той определи иранската 1403 г. като годината на „скока на местното производство чрез участие на народа“, обявена от иранския върховен лидер аятолах Хаменей, и отбеляза, че това е подходяща възможност да се вземе поука от опита през миналите години, за да има нова национална перспектива. Като изтъкна усилията на колегите си от иранския парламент да проправят пътя за решаване на предизвикателствата в живота на народа, Калибаф заяви, че законодателният орган ще продължи да упражнява ефективен контрол върху изпълнението на програмите за развитие.

Калибаф обяви подкрепата си за палестинците в ивицата Газа, показали на света силата, която притежават, както на какво потисничество са подложени при продължаващата десетилетия израелска окупация.

(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и ИРНА)