понеделник, 22 юли, 2024 година.

Президентът на Косово Вьоса Османи се срещна с министър-председателя на България Димитър Главчев в рамките на срещата на върха на НАТО, предаде за БТА агенция КосоваПрес, позовавайки се на публикация във Фейсбук на Османи, в която тя казва, че срещата й с българския премиер е била фокусирана върху силното партньорство между двете страни.

„Срещата с министър-председателя на България Димитър Главчев в рамките на срещата на върха на НАТО се фокусира върху силното партньорство между Косово и България и съвместния ни ангажимент към регионалната стабилност и сигурност“, пише Османи.

Тя казва още, че двамата с Главчев са обсъдили също стремежа на Косово за членство в НАТО и непрекъснатата подкрепа от страна на българските партньори.

(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)