петък, 24 май, 2024 година.

Днес е третият ден от Международния туристически панаир „Косова 2024“, организиран за трета поредна година от Туристическия съюз на Косово, съобщи КосоваПрес специално за БТА.

В панаира участват над 300 фирми от 15 страни от региона и Европа със своите оферти и специални предложения за посетителите. Целта на панаира е да популяризира туризма в Косово, като по този начин увеличи броя на посетителите, което също влияе върху растежа на икономиката на страната и възможностите за заетост. В този панаир, сред много фирми, участват туристически агенции като „Фибула“, „Прайм“, „Плаж.ком“, „Адрия Турс“ и много други. Тези агенции очакват тази година да счупят нови рекорди по отношение на своите успехи, като отбелязват, че с либерализирането на визите за Косово търсенето на клиентите се е увеличило неимоверно.

Пътуването до България директно от Прищина беше изтъкнато като основна иновация за тази година. Собственикът на агенция „Фибула“ в Косово и Албания Шпетим Турку в интервю за КосоваПрес каза, че първото тримесечие на тази година е имало по-голям поток от клиенти в сравнение с предходни години. Той посочи Гърция, Испания, Италия и Франция като най-търсените от клиентите места за посещение.

Организацията на панаира беше извършена от председателя на Туристическия съюз на Косово Баки Хоти, който отбеляза, че потокът от посетители тази година е надхвърлил всички очаквания.

През тези дни Международният туристически панаир „Косова 2024“ бе посетен от стотици граждани. Той ще бъде отворен и днес за всички, които искат да го посетят, за да видят продуктите и предложенията, представени от различните туристически фирми.

(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)