вторник, 5 март, 2024 година.

Лондонски театър поднесе извиненията си на зрител евреин, който е бил принуден да напусне залата, след като е отказал да стане прав в чест на палестинското знаме, предаде Франс прес.

Според неправителствената организация „Кампания срещу антисемитизма“ (Campaign Against Antisemitism) израелец, неговата партньорка и още четирима души, изповядващи еврейската вяра, са напуснали залата заради инцидент в театър „Сохо“ по време на спектакъл на комедианта Пол Кюри.

Един от засегнатите зрители е разказал на организацията, че в края на спектакъла публиката била подканена да стане на крака в чест на украинския флаг и на палестинското знаме.

След като израелецът не станал, останалите зрители започнали да го питат защо не става, комедиантът започнал да му вика и да му казва да си върви, а други хора викали „излизай“ и „Свобода за Палестина“.

Театърът заяви, че е много „разочарован и натъжен“ от случилото се, че гледа „много сериозно“ на инцидента и че се опитва да разбере какво се е случило „по възможно най-задълбочения“ начин.