понеделник, 22 юли, 2024 година.

Трябва да сме готови за бъдещи битки за защита на Отечеството, предупреди той

Дори капитулация на украинското правителство начело с Володимир Зеленски при условията на Русия няма да сложи край на войната в Украйна. Всичко ще завърши с “унищожаването на кървавото наследство и връщане на останалите земи в лоното на земята Руска“. Такова мнение изказа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев , публикувано в неговия Telegram канал.

Агенция „Фокус“ представя публикацията на Медведев без редакторска намеса.

„Изглежда, че въпросът (б. р. – ще се реши ли Зеленски на преговори) е риторичен. Почти всички са съгласни, че безмерно раздутото тщестлавие на миризливия шут, заплахите от страна на радикалните нацисти и западната подкрепа правят този сценарий почти нереалистичен. За това, че гениалният пианист се страхува до смърт от бесните бандеровци и им даде кръвна клетва във вярност, писах в статията си в „Коммерсанть“ преди началото на СВО (Специална военна операция). Оттогава малко се е променило. В същото време смяната на декора в САЩ може да добави нови нотки към решимостта на продажния украински елит да започне преговори, поставяйки военните действия на пауза. Въпросът е дали това е изгодно за Русия?

Мисля, че категорично не.

Страната ни многократно е заявявала на различни места готовността си да се върнем към преговори само при нашите условия. Те са прости – признаване на резултатите от СВО, записани в Конституцията на Русия, и отказ да се приеме Украйна в Алианса. Последният път президентът на Русия говори за това в своя изява в МВнР. Членовете на НАТО и Зеленски отхвърлиха това предложение веднага.

Ами ако го вземат и го приемат?

В този случай трябва да бъдем възможно най-внимателни. Защо? Ето защо:

1) Самите преговори, до ясното изразено намерение на киевския режим да капитулира, ще бъдат само отдих за врага, за да попълни своя военен и човешки потенциал.

2). Декларациите на Украйна за отказ да се присъедини към НАТО сами по себе си няма да доведат до нищо (не казвам, че сегашните бандеровци едва ли някога ще ги направят).

3). Ако 1) и 2 все пак се случат, в Киев бързо ще започне нов, трети кървав Майдан, който ще помете сегашната хунта и ще доведе на власт още по-радикална.

И тогава, колкото и да е странно, могат да възникнат условия за преговори, включително въпросът за капитулацията. Ще бъде много по-трудно за западния Алианс да помогне на явни екстремисти. Освен това те ще трябва открито да признаят, че стотици милиарди от парите на техните данъкоплатци са отишли на вятъра. А Вашингтон и неговите другари ще принудят нацистите в Киев да признаят резултатите от войната.

Управляващата клика начело с дрипавия клоун, бяга на запад или ще бъде разкъсана на парчета от тълпата. Върху руините на останалата част от Украйна ще се установи умерен политически режим.

Но и това няма да е краят на военната операция на Русия. Дори след като подпишат документите и приемат поражението, останалите радикали, след прегрупиране на силите, рано или късно ще се върнат на власт, вдъхновени от западните врагове на Русия. И тогава ще дойде време най-накрая да смачкаме окончателно гадта. Да забием дълъг стоманен пирон в ковчега на бандеровската квазидържава. Да унищожим останките от кървавото й наследство и да върнем останалите земи в лоното на земята Руска.

Но враговете на Русия няма да изчезнат никъде и след това. Ще трупат сили и ще чакат нов удобен повод да унищожат страната ни. Трябва да сме готови за бъдещи битки за защита на Отечеството“, пише бившият руски президент.