понеделник, 22 юли, 2024 година.

Няма по-голяма гаранция за бъдещето на Черна гора от триумфа над престъпността, каза министърът на вътрешните работи Данило Саранович на среща със словенския си колега Бощян Поклукар, предаде за БТА черногорската агенция МИНА.

Поклукар бе на двудневно посещение в Черна гора по покана на Саранович.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че Поклукар и Саранович са отбелязали, че сътрудничеството между министерствата на двете страни е на възхитително ниво и че е договорена по-нататъшна конкретизация на това сътрудничество на всички нива.

Саранович изрази задоволството си от партньорските връзки между двете министерства и благодари за силната подкрепа на Словения.

Поклукар каза, че Саранович има силната подкрепа на Министерството на вътрешните работи на Словения в борбата с престъпността и изтъкна забележителните резултати, постигнати от Черна гора.

„Вярвам, че Черна гора има основания за оптимизъм, както по отношение на подобряването на сигурността, така и по отношение на изпълнението на своя стратегически приоритет – възможно най-скорошно присъединяване към ЕС“, каза Поклукар.

(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)