събота, 18 май, 2024 година.

Няма да се ограничим само с тези мерки, обяви руското МВнР

Москва изгони британския военен аташе в отговор на решението на Лондон от 8 май да ескпулсира руския представител.

В руското външно министерство е извикан представител на британското посолство и пред него е изразен протест във връзка с експулсирането на руския аташе от Лондон. Това се казва в съобщение на сайта на руското дипломатическо ведомство.

Руското външно министерство обеща твърд отговор на действията на Великобритания по отношение на руската дипломатическа мисия

„На 16 май в руското външно министерство беше извикан представител на британското посолство в Москва, на когото беше изразен остър протест във връзка с неприателското и необосновано решение, взето от властите на тази страна на 8 май по отношение на военния аташе. в руското посолство в Лондон“, казаха от министерството.

Както добави ведомството, Русия гони военния аташе на Великобритания от Москва като ответна мярка.

Руското външно министерство заяви, че ответните мерки на Русия не се ограничават до експулсирането на британския военен аташе; Москва ще информира Лондон за по-нататъшните стъпки.

„Нашата реакция на неприятелските антируски действия на британската страна, обявени на 8 май, не приключва с тази мярка. Инициаторите на ескалацията ще бъдат информирани за по-нататъшни ответни стъпки“, отбелязва министерството.

Те отбелязаха, че британският военен аташе трябва да напусне Русия до седмица.

Превод и редакция: Епицентър.БГ