сряда, 19 юни, 2024 година.

Националният пресклуб на БТА в Анкара проследи прякото включване на специалните пратеници на БТА във всички страни членки на ЕС.

Пратениците на БТА се включиха на живо от столиците на страните от Европейския съюз и представиха резултатите от изборите, както и анализите на експерти и политически наблюдатели.

Гости в пресклуба на БТА в Анкара бяха д-р Юксел Йозкале, председател на Фондацията на балканските изселници за стопанско проучване и социално подпомагане (БИСАВ), членове на БИСАВ, български граждани, живеещи в турската столица.

Събитието бе наблюдавано с интерес от гостите в националния пресклуб на агенцията в Анкара.

Събитието се проведе съвместно чрез видеовръзка в националния пресклуб на БТА в София, както и в другите национални пресклубове на БТА: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Свищов, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и в националните пресклубове на БТА в чужбина: Босилеград (Сърбия), Букурещ (Румъния), Одеса (Украйна), Скопие (Северна Македония) и Тараклия (Молдова).