събота, 20 април, 2024 година.

Градът е добре укрепен фронтално, но не и по фланговете, твърди о.р. майор Игор Лапин

Лошата защита на Часов Яр по фланговете може да доведе до обкръжаването на града от руските войски. Това заяви пенсионираният майор от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Игор Лапин в интервю за бившия депутат от Радата Борислав Береза в неговия канал в YouTube, съобщава ТАСС.

Правейки паралели между настоящата ситуация в града и сблъсъците в Артьомовск (Бахмут) и Авдеевка, Лапин отбеляза, че „същата история очаква Часов Яр“. При това, според него градът е добре защитен в случай на фронтална атака, така че подобен сценарий му се струва малко вероятен.

Наскоро генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос заяви, че най-застрашителната ситуация за украинската армия в момента се е развила в района на Часов Яр.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руските войски са нанесли огнево поражение по личния състав на няколко украински бригади край Часов Яр, като са заели по-изгодни позиции.

Във вторник съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски съобщи на ТАСС за превземането на няколко стратегически укрепени района на украинските въоръжени сили край Часов Яр. Решителните боеве за един от ключовите центрове на украинските въоръжени сили – град Часов Яр – може да започнат в скоро време, каза Кимаковски.