сряда, 21 февруари, 2024 година.

Представител на ливанското ислямистко движение „Хизбула“ бе тежко ранен днес при израелски удар, насочен срещу автомобила му в Южен Ливан, заяви източник от ливанските служби за сигурност, цитиран от АФП.

„Израел нанесе удар в района на Бинт Джбейл, при който бе тежко ранен местен представител на „Хизбула“, каза източникът.

Според Националната разузнавателна служба на Ливан „вражески дрон e атакувал автомобил, намиращ се близо до болница в Бинт Джбейл“ – град, който се намира близо до границата на Ливан с Израел.

Фотограф на АФП, намиращ се на място, видя поразения автомобил и констатира, че той е сериозно повреден и има дупка на покрива.

Говорител на израелската армия заяви този следобед, че „един от самолетите атакува автомобил в района на Марун ел Рас, в който имаше членове на „Хизбула“.

Според израелския говорител е унищожена инфраструктура на „Хизбула“ в Адейсе и Хиам, както и две военни сгради и един военен обект, намиращи се съответно в Марун ел Рас, Тайр Харфа и Ел Джебайн.

Според Националната разузнавателна служба в Тайр Харфа са тежко ранени два души при израелски удар, поразил къща.

Движението „Хизбула“ заяви, че двама негови бойци са загинали „по пътя към Йерусалим“ – израз, който проиранското движение използва, когато иска да каже, че негови членове са убити от Израел.