събота, 2 март, 2024 година.

Предложенията на премиера Кириакос Мицотакис не удовлетворяват всички искания на протестиращите земеделци. Представителите им ще се върнат на блокадите, където ще бъдат взети решенията за бъдещето на протеста. Това заяви представител на фермерите, цитиран от телевизия Скай, след днешната среща с Мицотакис, на която той отправи конкретни предложения за дългосрочни облекчения в цената на електроенергията за земеделските стопани, както и за възстановяване на акциза върху горивата.

„Смятаме, че борбата (ни) трябва да продължи, да се засилят още блокадите (на пътища), за да бъдат максимално удовлетворени исканията за оцеляване, които издигна земеделското движение в страната през всичките тези дни“, каза Ризос Марудас, член на Общогръцкия комитет на блокадите след срещата.

От друга страна секретарят на Общогръцкия координационен комитет на земеделците и животновъдите Янис Панагис определи дискусията при премиера като конструктивна и по същество. Той каза, че на нея е имало ангажименти от страна на правителството, но „отговорите ще ги дадат земеделците“.