събота, 2 март, 2024 година.

Учебните занятия в пет района на окръга са преустановени

Един човек е загинал при бедствена ситуация в южния турски средиземноморски окръг Анталия в резултат на започналите снощи проливни дъждове. Тялото на 47-годишен турски гражданин е открито в автомобила му в наводнен тунел в район Кепез, предаде TRT Haber.

Заради обилните валежи учебните занятия в пет района на окръга са преустановени. Поради неблагоприятните метеорологични условия Общинската администрация в региона е обявила официален почивен ден за служителите, които са инвалиди, бременни или хронично болни.

Пороят е започнал в понеделник вечерта, като интензивността му е нараснала през нощта. Заради валежи е затруднено движението по пътищата, много превозни средства са отнесени от водата, а градският транспорт се движи с големи закъснения. Наводнени са и много жилища, предава още TRT.​

Окръжната пожарна дирекция в Анталия е започнала работа по отводняване и евакуиране на пострадали граждани, които са били блокирани в превозните си средства.

Властите уточняват, че на летището в Анталия няма извънредна ситуация и въздушният трафик се осъществява по график, предаде БТА.

Обучението в областите Аксу, Дьошемеалтъ, Кепез, Коняалтъ, Муратпаша е преустановено за срок от един ден.